Smilets Bro // Smilets Tunnel

Er det dit eget ønske, eller er du repræsentant for en forening eller gruppering?
Mit eget ønske
Beskrivelse
Bricks og Schønherr har lagt et kæmpestort arbejde i en flot og ambitiøs visionsplan for Aarhus Ø, hvori der er en lang række konkrete idéer og forslag til Aarhus Ø's udvikling. Planens hovedpunkter fortjener at blive nævnt her og taget med til overvejelse, herunder Smilets Bro:

Smilets bro er den fysiske forbindelse der længe har været savnet i planlægningen af Aarhus Ø, der i dag er løsrevet fra den større urbane og landskabelige helhed. Forbindelsen til skov og strand såvel som de rekreative ruter ind i landet sker i dag via byens centrum: En rekreativ hovedpulsåre har hidtil ikke været integreret i udviklingen af en ellers spændende ny bydel. Smilets Bro skal – modsat Sukkenes Bro i Venedig, hvor fangerne førtes over kanalen og i fængsel – skabe den korteste afstand mellem mennesker, og mellem mennesker og natur. Broen konstrueres som en drejebro med plads til ophold, og tilbyder borgerne en ‘svingtur’ over vandet, når den åbner op for gennemsejling af de mange lystbåde. Plads til samtale, plads til smil.

Jeg er opmærksom på, at idéen om en bro møder en del bekymring fra brugere af Lystbådehavnen. Måske broen i stedet kan erstattes af en smuk tunnel under vandet? :-)

Kilde:
- https://view.publitas.com/bricks-a-s/lav-sol-over-aarhus-juni-2021/page/1
- https://schonherr.dk/projekter/lav-sol-over-aarhus-visionsplan-for-aarhus-oe/
Hvor skal idrætsfaciliteten placeres?

Placer her