Rekreativ dykkerpark

Er det dit eget ønske, eller er du repræsentant for en forening eller gruppering?
Mit eget ønske
Beskrivelse
Mange forbinder dykkeri, undervandsjagt og snorkling med azurblåt hav og varme lande, men man kan få nogle fantastiske oplevelser herhjemme. F.eks. ved Amager Strandpark, hvor de har etableret Havheksen, som er et undervands landskab for dykkere. Over en strækning på omkring 200 meter og med en dybde på 3,5-4 meter, er der anlagt en række undersøiske landskaber og fikspunkter, som på forskellig vis byder dykkere på anderledes oplevelser og små udfordringer.

Tre lange stenrev former Havheksens hale og imellem disse rev findes der en rækker buer af metal, som man kan dykke igennem.

En undersøisk metalskulptur udgør heksens navlepiercing og længst mod nord kan dykkerne udfolde sig på hendes "bryster" - to høje cirkulære stenrev, der gennemskæres af rør, som man kan dykke igennem. (kilde: https://dykkeroplevelser.dk/products/amager-strandpark)

Der er dog lidt langt til Amager, så det kunne være fantastisk, hvis vi kan lave noget tilsvarende (og bedre!) i Aarhus - og så endda lige i centrum af byen - på Aarhus Ø. Måske med et tilhørende aktivitetshus, hvor der kan undervises i dykkeri, formidles viden om livet i vores lokale farvande m.m. Aktivitetshuset kunne f.eks. være flydende, ligesom dette: https://byoghavn.dk/nyt-aktivitetshus-flyder-paa-vandet-i-nordhavn/

Fordele:
- Hvis der etableres et rev i bassinet vil det kun gøre området endnu mere spændende for både havdyr og dykkere.
- Det kan skabe aktivitet i og omkring bassinet, og bidrage til det maritime foreningsliv. Det vil f.eks. kunne skabe grobund for dykkerbutik, sauna, omklædning, foreningsliv, café/kaffebar m.m., så der er attraktive forhold for de besøgende.
- En spændende dykker-/snorklebane kunne være en fantastisk måde at formidle viden om livet i vores lokale farvande - og måske samtidig skabe opmærksomhed om affald og ting, såsom cykler, der smides i vandet i Aarhus. Forhåbentlig ville opmærksomheden resultere i en positiv adfærdsændring.
- Og mange flere :o)
Hvor skal idrætsfaciliteten placeres?

Placer her