Flydende ø-park

Er det dit eget ønske, eller er du repræsentant for en forening eller gruppering?
Mit eget ønske
Beskrivelse
"Flydende ø-park" - det lyder lidt skørt, men det er altså virkelig genialt!

I september 2017 fik København en ny ø, som blev indviet i Sluseløbet. Projektet hedder “Ø KBH” og er en flydende ø-park, der hviler på en stålkonstruktion fyldt med genbrugsplastikflasker. Formålet var at sætte spotlight på bæredygtige, klimavenlige og fleksible løsninger på befolkningstilvæksten i havnebyer som København.

Da øen blev indviet den 3. september 2017, kunne besøgende slappe af, tænde op i grillen og drikke nogle øl i skyggen af lindetræet på øens midte. Havde man en kajak eller båd, kunne man lægge til ved øen og hoppe på land. Ovenvande kunne øen altså anvendes og nydes af alt lige fra paddleboarders, svømmere, stjernekiggere m.m., mens der kunne vokse tang og muslinger på undersiden af øen til gavn for fisk m.m.

Et tilsvarende projekt med en række flydende øer omkring Aarhus Ø kunne være et rigtig spændende projekt, der vil skabe endnu mere liv, glæde og aktivitet i vandet omkring Aarhus Ø.

Se mere om projektet her: https://mast.dk/copenhagen-islands

I forbindelse med projektet kunne der ligeledes etableres en række kunstige rev og en spændende dykkerbane. Måske en lokal dykkerklub kunne have interesse i et samarbejde om området, så man får skabt en slags "oplevelsespark" under vandet, der kan tiltrække nysgerrige dykkere fra hele landet.

Måske man i så fald kan etablere et lille flydende aktivitetshus med omklædning sauna, vildmarksbad og mulighed for vinterbadning! :o) lidt ligesom det her: https://mast.dk/land-on-water eller måske det her: https://froeslev.dk/da/inspiration/det-flydende-aktivitetshus/

Udformningen kunne laves i stil med havnebadet og "stranden" på Bassin 7, så der er en rød tråd.

Idéerne og mulighederne er mange! :o)
Hvor skal idrætsfaciliteten placeres?

Placer her