Koncerthus ud mod vandet på Pier 3

Er det dit eget ønske, eller er du repræsentant for en forening eller gruppering?
Mit eget ønske
Beskrivelse
Et koncerthus på Pier 3 med åbning mod vandet - og dermed udsigt til kranerne på containerhavnen mv. - kunne blive et vartegn for byen, der vil være til glæde for alle aldersgrupper året rundt. Det vil desuden kunne bidrage til, at gøre Aarhus Ø til en mere integreret del af det øvrige centrale Aarhus.

Lignende har man f.eks. Musikkens Hus på havnefronten i Aalborg og Operahuset samt Skuespilhuset ved Holmen i København. Alle byggerierne er blevet til noget særligt bl.a. pga. deres placeringer ned til vand, og dermed udsigterne til noget af det mest karakteristiske ved de pågældende byers - nemlig nærheden til vandet.

Aarhus bør som landet anden største by derfor kunne tilbyde noget på et tilsvarende niveau, når der også her kan skabes et byggefelt ved vandet. Det kunne blive et godt alternativ til det eksisterende musikhus fra 1982, og dermed tiltrække endnu flere kulturelle indendørs arrangementer, herunder flere nationale begivenheder med TV-dækning. Desuden vil byggeriet kunne blive stående til kommende generationer, som en vedvarende gave til byen og hele Østjylland.
Hvor skal idrætsfaciliteten placeres?

Placer her